Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Ουκρανία arrow Νέαarrow Την 18η Ιανουαρίου 2017 ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουκρανία κ. Γεώργιος Πουκαμισάς επισκέφτηκε το Εθνικό Εμπορικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κιέβου

Την 18η Ιανουαρίου 2017 ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουκρανία κ. Γεώργιος Πουκαμισάς επισκέφτηκε το Εθνικό Εμπορικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κιέβου

Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017

Το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ουκρανίας που επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία κ. Γεώργιος Πουκαμισάς ήταν το Εθνικό Εμπορικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κιέβου. Ασφαλώς, η επίσκεψη αυτή δεν ήταν τυχαία, επειδή το Εθνικό Εμπορικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κιέβου και την Ελλάδα ενώνουν μακρόχρονες, στενές σχέσεις. Αυτό επιβεβαιώνουν μεταξύ άλλων οι συμφωνίες για συνεργασία του Πανεπιστημίου με πολλά Ελληνικά Πανεπιστήμια και Κολέγια και η διεξαγωγή πρακτικής εξάσκησης φοιτητών στα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας είχε περιεκτική συζήτηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Α.Α. Μαζαράκη με συμμετοχή των Αντιπρυτάνεων κ.κ. Σ.Λ. Σαποβάλ και Β.Μ. Σάϊα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι προοπτικές πρακτικής εξάσκησης φοιτητών στα ξενοδοχεία Ελλάδος το 2017.

Ο κ. Πρέσβης παρακολούθησε την παρουσίαση εργασιών φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διεθνής Επιχείρηση Τουρισμού», το οποίο διδάσκεται στην Αγγλική γλώσσα. Ο κ. Πρέσβης όχι μόνο είδε από κοντά μερικές εργασίες φοιτητών, αλλά και έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ο κ. Πρέσβης εκτίμησε ιδιαίτερα τόσο το επίπεδο των φοιτητών όσο και το επίπεδό τους στην Αγγλική γλώσσα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον επισκέπτη παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικοί χώροι του Πανεπιστημίου, όπως οι αίθουσες της σχολής Επιχειρήσεων Εστίασης, Φιλοξενίας και Τουρισμού, το Κέντρο Συνεδρίων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Πρέσβης εκτίμησε το υψηλό επίπεδο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και το επιστημονικό και παιδαγωγικό δυναμικό του Πανεπιστημίου και εξέφρασε την ετοιμότητα ήδη στο εγγύς μέλλον να εκφωνήσει ομιλία στους φοιτητές του Εθνικού Εμπορικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Κιέβου.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση