Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ουνέσκο arrow Ανακοινώσειςarrow Εκλογή Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την περίοδο 2015-2019

Εκλογή Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την περίοδο 2015-2019

Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2015
Η Ελλάδα εξελέγη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την περίοδο 2015-2019, πρώτη σε ψήφους (165 επί 186 ψηφισάντων) στην Εκλογική Ομάδα Ι (χώρες Δυτικής Ευρώπης και Βορείου Αμερικής), κατά τις εκλογές που έλαβαν χώρα χθες, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι.


Η εκλογή της χώρας μας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προώθησης της υποψηφιότητας, υπό τις οδηγίες του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, από το σύνολο των Διπλωματικών Αποστολών της χώρας μας στο εξωτερικό και, βεβαίως, από την Ελληνική Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην UNESCO. Αντανακλά δε το ειδικό βάρος της Ελλάδας στο χώρο του πολιτισμού και το κύρος που έχει αποκτήσει λόγω της ενεργού συμμετοχής και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Οργανισμού, όπως ήταν η έντονη δραστηριοποίησή της για την ενεργοποίηση της Σύμβασης του 1970 κατά της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση