Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Στοκχόλμη

Βιογραφικό

Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σουηδία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΣ
Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σουηδία


Ο κ. Δημήτριος Τουλούπας εισήλθε στην Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία το 1985. Πριν αναλάβει καθήκοντα ως Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σουηδία, ο κ. Τουλούπας υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, υπό την ιδιότητα του Εκπροσώπου της Ελλάδος στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφαλείας της Ε.Ε.
Με προϋπηρεσία στις Πρεσβείες της Ελλάδος στο Κάιρο, τα Τίρανα, τη Ρώμη και την Άγκυρα, καθώς επίσης και στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως Διευθυντής Τουρκίας, ο κ. Τουλούπας αποκόμισε εμπειρία ως προς το χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Ο Δημήτριος Τουλούπας θήτευσε επίσης στο Διπλωματικό Γραφείο Πρωθυπουργού (1999-2001) και έχει ακόμη διατελέσει Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο San Francisco.
Γεννημένος στην Αθήνα το 1961, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος. 
Είναι παντρεμένος με την Maria Chiara Nataloni, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0