Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Στοκχόλμη
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στη Στοκχόλμη arrow Νέα arrow Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στη Σουηδία

Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στη Σουηδία

Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος συζήτησε για τις ελληνικές θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης, την αναστροφή των πολιτικών λιτότητας και την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας με ομολόγους του υπουργούς και την ηγεσία των σουηδικών εργατικών συνδικάτων, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Σουηδία.

Οι θέσεις αυτές, οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει του κειμένου προβληματισμού που ετοιμάζει η τελευταία, παρουσιάστηκαν αναλυτικά στη Σουηδική κυβέρνηση, που οργανώνει ειδική Σύνοδο Κορυφής για την Κοινωνική Ευρώπη τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στις συναντήσεις του με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου κα Ann Linde, την Υπουργό Εργασίας κα Υiva Johansson και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Hans Dahigren, o κ. Κατρούγκαλος παρουσίασε ένα σύνολο προτάσεων, που αποσκοπούν στην εξισορρόπηση της οικονομικής και κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον εκδημοκρατισμό της οικονομικής διακυβέρνησης.

Στις προτάσεις αυτές, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται η θέσπιση ενός νέου Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, με την τεχνική υποστήριξη της ΔΟΕ, η συμπερίληψη κοινωνικών στόχων και δεικτών στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, η δημιουργία ενός Eurogroup σε επίπεδο Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο καθορισμός ενός ευρωπαϊκού ελάχιστου μισθού, η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος κοινωνικής ασφάλισης κατά της ανεργίας, η αναδιαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, υπαγόμενο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου, και γενικότερα η αμεσότερη ανάμειξη του τελευταίου και των εθνικών κοινοβουλίων στην οικονομική διακυβέρνηση.

O κ. Κατρούγκαλος συζήτησε τις ελληνικές θέσεις και στις συναντήσεις που είχε με την αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων κα Therese Kuvellin και την πρόεδρο της σουηδικής Ομοσπονδίας Υπαλλήλων κα Eva Nurdmark. Επίσης ο κ. Κατρούγκαλος παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης στο Europahuset μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Στοκχόλμη.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπα.

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0