Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Στοκχόλμη

Πολιτικά Θέματα

Η αποστολή της Πρεσβείας συνίσταται στην εκπροσώπηση του Ελληνικού Κράτους στη Σουηδία και στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Σουηδίας.


Σε αυτό το πλαίσιο, το Πολιτικό Τμήμα της Πρεσβείας, σε στενή συνεργασία με τα άλλα Τμήματα της Πρεσβείας, παρακολουθεί, αναλύει και ενημερώνει τις Ελληνικές Αρχές για τις πολιτικές, οικονομικές και άλλες σημαντικές εξελίξεις στη Σουηδία.


To Πολιτικό Τμήμα έχει επίσης τη γενική εποπτεία του έργου της Πρεσβείας στην προώθηση ειδικότερων πτυχών διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Σουηδίας.


Η Ελλάδα και η Σουηδία διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, οι οποίες καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή τους στην ΕΕ.  Επιπλέον συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο Διεθνών Οργανισμών (ΟΗΕ, ΟΑΣΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης).


Η Συνθήκη Προσχώρησης της Σουηδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπεγράφη στην Κέρκυρα, επί Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., στις 24 Ιουλίου του 1994.

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013
Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0