Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
greek albanian
Γενικό Προξενείο Κορυτσάς
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Κορυτσάς arrow Νέα arrow Επέτειος της ελληνικής Επανάστασης

Επέτειος της ελληνικής Επανάστασης

Δευτέρα, 11 Μάιος 2015

Την Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015, με μέριμνα της Αρχής μας, εορτάσθηκε στην Κορυτσά η Επέτειος της ελληνικής Επανάστασης. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν Δοξολογία στον ιστορικό μητροπολιτικό Ναό, συγκινητική μαθητική εκδήλωση του ελληνοαλβανικού Εκπαιδευτηρίου «Όμηρος» και Δεξίωση που παρατέθηκε σε κεντρικό Ξενοδοχείο της πόλης, στο περιθώριο της οποίας, υπεγράφη Πρωτόκολλο έναρξης συνεργασίας σε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, μεταξύ του κρατικού Πανεπιστημίου Fan Noli της Κορυτσάς και του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, από τον Πρύτανυ και τον Πρόεδρο των δύο Ιδρυμάτων. Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέττες από την ΟΜΟΝΟΙΑ στην Ερμιόνη Ανδρέου και τον Βασιλάκη Κολάτση, για την προσφορά τους στον Ελληνισμό της Κορυτσάς.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων επισήμων προσκεκλημένων, οι βουλευτές Μ. Χαρακόπουλος, Τ. Κοψαχείλης και Γ. Κασαπίδης, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Α. Καχριμάνης και Δυτ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας κ. Ν. Ασημόπουλος και Δήμαρχοι όμορων ελληνικών πόλεων. Από αλβανικής πλευράς, ο Δήμαρχος Κορυτσάς S. Filo, ο Περιφερειάρχης Κορυτσάς A. Konomi, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου I. Nikaj και ο Πρύτανυς του Πανεπιστημίου Κορυτσάς G. Mero. Επίσης παρευρέθησαν, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης και οι Πρόεδροι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λ. Παππάς και του ΚΕΑΔ και Αντιπρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου Β. Ντούλες.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου, τόσον από την Ομογένεια της Κορυτσάς και της ευρύτερης περιοχής, όσον και επισκεπτών από τη χώρα μας.

omiros1
omiros2
omiros3
omiros4
omiros5