Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
greek albanian
Γενικό Προξενείο Κορυτσάς
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Κορυτσάς arrow Νέα arrow Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και η Κοπή της Βασιλόπιτας στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσά

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και η Κοπή της Βασιλόπιτας στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσά

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και η Κοπή της Βασιλόπιτας στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος ΚορυτσάΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσάς γιόρτασε την Εορτή των Τριών Ιεραρχών, αυτών  των  Μεγάλων Διδασκάλων και Αγίων, πρότυπα σταθερά για κάθε εκπαιδευτικό σήμερα και πάντοτε. Η ημέρα ξεκίνησε με την γιορτή που είχε οργανωθεί ειδικά, ακολούθησε η  συμμετοχή των μαθητών στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Με την επιστροφή, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας σε κάθε τάξη. Μέσα από την γιορτή τα παιδιά πήραν σημαντικά μαθήματα και πληροφορίες από την ζωή των Τριών Ιεραρχών οι οποίοι αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για μαθητές και δασκάλους.

Με την ευκαιρία της εορτής πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Βασιλόπιτας στο Σχολείο. Τις εκδηλώσεις αυτές τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά, κ. Ιωάννης Πεδιώτης, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας, κ. Λεωνίδας Παπάς και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Όμηρος, κ. Γιώργος Χρονόπουλος.

Ο κ Λεωνίδας Παπάς δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από όλες τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα από το ήθος των παιδιών αλλά και το σχολείο γενικά.

Κατά την κοπή της βασιλόπιτας ο κ. Πεδιώτης ευχήθηκε στους δασκάλους και αναφέρθηκε στην προοπτική και το μέλλον του σχολείου. Τις δικές του ευχές προς τους δασκάλους έδωσε στη συνέχεια και ο κ. Χρονόπουλος, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί της πίτας.

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015