Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
greek bulgarian
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια arrow Νέα arrow Οδηγίες προς τους πολίτες: νοσηλευτικά ιδρύματα αναφοράς για περιστατικά κορωναϊού σε Βουλγαρία, καθώς και νοσηλευτικά ιδρύματα σε ετοιμότητα.

Οδηγίες προς τους πολίτες: νοσηλευτικά ιδρύματα αναφοράς για περιστατικά κορωναϊού σε Βουλγαρία, καθώς και νοσηλευτικά ιδρύματα σε ετοιμότητα.

Πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα, έχουν έλθει σε επαφή με άτομα που νοσούν ή έχουν ταξιδέψει σε χώρες που έχουν πληγεί από τον COVID-19 και παρουσιάζουν συμπτώματα, πρέπει να απευθύνονται υποχρεωτικά στον οικογενειακό τους γιατρό και να μην προσέρχονται μόνοι τους σε ιατρεία, φαρμακεία ή νοσοκομεία.

Όσοι δεν έχουν οικογενειακό γιατρό θα πρέπει να επικοινωνούν με την περιφερειακή διεύθυνση Υγείας της πόλης στην οποία ζουν -ειδικοί τηλ. αριθμοί για Σόφια, Βάρνα, Βέλικο Τύρνοβο, Λόβετς, Πάζαρτζικ και Φιλιππούπολη βρίσκονται στο συνημμένο πίνακα- και να μην κυκλοφορούν χωρίς να λάβουν σχετικές οδηγίες.
Στις περιπτώσεις, όπου δεν είναι εφικτό τηρηθούν ανωτέρω, οι πολίτες πρέπει να καλούν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης (112), ώστε διακομιστούν συνοδεία ιατρικού/παραϊατρικού προσωπικού σε κατάλληλη κλινική".

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ COVID-19 ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020