Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στη Χιλή arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ιωάννης Τζόβας- Μουρούζης συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας της Αντοφαγάστα

Ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ιωάννης Τζόβας- Μουρούζης συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας της Αντοφαγάστα

Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2016

Ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ιωάννης Τζόβας- Μουρούζης συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας της Αντοφαγάστα την 1η Οκτωβρίου 2016. Οι Έλληνες ομογενείς οργάνωσαν στην πόλη αυτή της βόρειας Χιλής ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου μουσικού Αλέξανδρου Χουσάκου-Μαρδόνες καθώς και δρώμενο σε κεντρικό πεζόδρομο όπου μέλη και φίλοι της Κοινότητας χόρεψαν ελληνικούς χορούς. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με επίσημο εορταστικό δείπνο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος «Λόγια μας» από την Αργεντινή.

Ο κ. Πρέσβης είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη της Αντοφαγάστας κ. Valentin Voltaκαι με το Διευθυντή της εφημερίδας «El Mercurio de Antofagasta» κ. Victor Toloza. Συναντήθηκε, επίσης, με τον Ελληνικό Σύλλογο «Φιλόπτωχοι Αντοφαγάστας» (Damas Filóptojos). Το πρωί της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου, φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Grecia Inmortal». Είχε, τέλος, την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπρόσωπους του CONAFστο Εθνικό Πάρκο “La Portada”, όπου ομάδα παιδιών της Κοινότητας χόρεψαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Τον κ. Πρέσβη συνόδευαν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Αντοφαγάστα κ. Ανέστης Παπασιδέρης-Οτσόα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αντοφαγάστας κ. Νικολάς Εστατόπουλος-Λόπεζ. Ευχαριστούμε τον κ. Παπασιδέρη και τον κ. Εστατόπουλο καθώς και όλους τους φίλους στην Ελληνική Κοινότητα για τη φιλοξενία, τους συγχαίρουμε για την υπέροχη γιορτή και ευχόμαστε στην Κοινότητα να γιορτάσει τη συμπλήρωση 200 ετών από την ίδρυσή της το 2116!

Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση