Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Αίγυπτο arrow Νέαarrow Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, S.H. Shoukry (ΥΠΕΞ, 25.04.2017)

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, S.H. Shoukry (ΥΠΕΞ, 25.04.2017)

Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, κ. Sameh Hassan Shoukry, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που διοργανώθηκε χθες, στο Ζάππειο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο της διμερούς συνεργασίας και ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τη συμμετοχή του στην Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, επισημαίνοντας ότι η συμβολή της Αιγύπτου προσφέρει προστιθέμενη αξία στην πρωτοβουλία αυτή.

Παράλληλα, συζητήθηκαν, σε θερμό κλίμα, οι υφιστάμενες δυνατότητες για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, ενώ επίσης, εξετάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις επί ζητημάτων διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Τέλος, ο κ. Shoukry επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην Υπουργική Συνάντηση της Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαΐου.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση