Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στο Ισραήλ arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Δήλωση ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ (7.7.2015)

Δήλωση ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ (7.7.2015)

Τρίτη, 07 Ιούλιος 2015

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: «Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε επιτυχημένο το ταξίδι μας στο Ισραήλ. Είμαστε λίγο πριν πάμε στην Παλαιστίνη.

Συναντηθήκαμε καταρχάς με τον Υπουργό Ενέργειας, μετά με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Νετανυάχου, με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό για ζητήματα μετανάστευσης και Παλαιστινιακού κ. Σαλόμ, είδαμε τον Πρόεδρο της χώρας κ. Ρίβλιν, είδαμε και μια σειρά από συμβούλους του Πρωθυπουργού σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομικών, επίσης την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κυρία Χοτοβέλυ, καθώς και την κυρία Λίβνι από την αντιπολίτευση.

Είδαμε ανθρώπους που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το πού θα πάει η Ελλάδα. Συζητήσαμε για τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, βρήκαμε τα κοινά μας σημεία, είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουμε μόνο συμπτώσεις, έχουμε και διαφορετική γνώμη και απόψεις για μια σειρά από θέματα, αλλά αυτό που επεξεργαστήκαμε ήταν οι κοινές στρατηγικές που μπορούμε να έχουμε σε ζητήματα ενέργειας, τεχνολογίας, αξιοποίησης του νερού, στρατιωτικής συνεργασίας και συνεργασίας σε ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας.

Μιλήσαμε για την ανάγκη να συμβάλουν και τα δύο κράτη στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και το υπό εκκόλαψη θεσμικό σύστημα που υπάρχει ανάμεσα σε κράτη της περιοχής».

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση