Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Στρατολογικά

Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, αναβάλλεται η κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις όσων έχουν την ιδιότητα μονίμου κατοίκου εξωτερικού. Αρμόδιες για την πιστοποίηση της ιδιότητας του Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού των αρρένων Eλλήνων πολιτών που κατοικούν εντός της περιφέρειάς τους είναι οι Προξενικές Αρχές.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις αναφορικά με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σώματος Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων www.stratologia.gr, η οποία ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις εξελίξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το Κεφ.Δ, άρθρο 25, του εν ισχύ Ν.3421/2005 Περί Στρατολογίας των Ελλήνων, ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού χαρακτηρίζονται όσοι:

α. Έχουν κύρια και μόνιμη εγκατάσταση για ένδεκα (11) τουλάχιστον συνεχόμενα έτη σε μία ή περισσότερες χώρες του εξωτερικού  ή

β. Έχουν βιοποριστική εγκατάσταση (δηλαδή ζουν και εργάζονται, όντας ασφαλισμένοι κανονικά) στο εξωτερικό για επτά (7) τουλάχιστον συνεχόμενα έτη, σε μια ή περισσότερες χώρες.

H ιδιότητα του μονίμου κατοίκου εξωτερικού είναι μεταβλητή και μπορεί να απολεσθεί:
α) Με την απέλαση στην Ελλάδα.
β) Με την υπέρβαση έξι μηνών παραμονής στην Ελλάδα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 01 Αύγουστος 2014

Δείτε τα βίντεό μας στο Youtube Δείτε τις φωτογραφίες μας στο FlickrΣυνδεθείτε μαζί μας στο facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση