Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
Η Ελλάδα στην Ολλανδία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Eurovision Song Contest 2016: Η Eλληνική Συμμετοχή-Utopian Land από τους Argo

Eurovision Song Contest 2016: Η Eλληνική Συμμετοχή-Utopian Land από τους Argo

Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016

Ένα οδοιπορικό, ένα ταξίδι, μια διαδρομή σε έναν προορισμό που ξημερώνει. Φεύγουμε από εκεί που νυχτώνει και ταξιδεύουμε προς έναν ήλιο φωτεινό! Utopian Land είναι ο τίτλος της συμμετοχής της Ελλάδας στο 61ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, o οποίος θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη, από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Το 6μελές συγκρότημα Argo θα ερμηνεύσει στη σκηνή της Εricsson Globe Arena, ένα τραγούδι σε στίχο ελληνικό, αγγλικό και –για πρώτη φορά- στην ποντιακή διάλεκτο, καθώς τα περισσότερα μέλη της ομάδας κατάγονται από τον Πόντο. Μία σύνθεση βγαλμένη από την ποντιακή μουσική παράδοση σε συνδυασμό με το σύγχρονο hip hop, μια σύγχρονη προσέγγιση στις δυσκολίες που βιώνουν οι λαοί, μέσα από τη ματιά νέων ανθρώπων που έχουν, οι ίδιοι, βιώσει το δικό τους ταξίδι.
Το τραγούδι καλεί όλο τον κόσμο να ακολουθήσει και να λάβει μέρος στο όνειρο, το οποίο όμως χρειάζεται προσπάθεια και επιμονή. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι συντελεστές του τραγουδιού, επισημαίνοντας στους στίχους τη φράση:  «join with us, for a utopian land”.

Ο Kωνσταντίνος Τοπούζης θα παίζει επί σκηνής ποντιακή λύρα, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και το 2005, στην ελληνική συμμετοχή που χάρισε την πρωτιά στη Eurovision («Μy number one» με την Έλενα Παπαρίζου). Επίσης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος  θα παίζει επί σκηνής  το νταούλι.

Το φετινό μότο του διαγωνισμού,  το  «Come together», είναι μια πρόσκληση ενότητας. Η ελληνική συμμετοχή συμπορεύεται με το συγκεκριμένο concept των διοργανωτών,  καθώς το τραγούδι μας κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, προσκαλώντας όλο τον κόσμο να  αναζητήσει  από κοινού, ένα αισιόδοξο μέλλον μέσα από το οδοιπορικό που επιλέγει ο καθένας. 

Το συγκρότημα “Argo” αποτελούν ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι-σύνθεση), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), η Μαρία Εlbrus -Βενετικίδου (φωνητικά), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση