Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
Η Ελλάδα στην Ολλανδία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Θεατρική παράσταση Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου

Θεατρική παράσταση Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017

Θεατρική παράσταση Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου

Η παράσταση Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου αποτελεί ένα μοναδικό θεατρικό δρώμενο που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ποίηση Καβάφη. Η σκηνοθεσία, η επιλογή και η επιμέλεια των κειμένων είναι του καθηγητή Μιχάλη Πιερή, διακεκριμένου μελετητή της ποίησης του Κ. Καβάφη. Αυτή η Οδύσσεια μέσα από τον ‘θεατρικό’ Καβάφη είναι ένα καλλιτεχνικό ταξίδι γεμάτο μονολόγους, διαλόγους και χορικά.

Ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1863-1933) είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές του εικοστού αιώνα, διεθνώς αναγνωρισμένος.

Όποιος εμβαθύνει στην ποίηση του Καβάφη, θα διαπιστώσει ότι στα ποιήματά του υπάρχει μια έντονη θεατρική χροιά. Σημαντική πηγή έμπνευσης για τον ποιητή ήταν η γενέτειρά του, η Αλεξάνδρεια, και ο ευρύτερος κόσμος της Ανατολικής Μεσογείου. Αν και ποιητής των αρχών του 20ου αιώνα, το πάθος του για την ελληνιστική εποχή με τα έντονα φαινόμενα παρακμής τον κατατάσσουν στους πιο σύγχρονους ποιητές. Στο σημερινό κλίμα ευμάρειας, αλλά και αβεβαιότητας, η ποίησή του ακούγεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Μετά την Κύπρο, την Αθήνα, τους Δελφούς, τη Ρώμη και την Αγία Πετρούπολη ήρθε τώρα και η σειρά του Άμστερνταμ να απολαύσει αυτή την παράσταση στα Ελληνικά (με ολλανδική μετάφραση).

Σκηνοθεσία και επιμέλεια: Μιχάλης Πιερής
Μουσική: Ευαγόρας Καραγιώργης
Κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Υπεύθυνη παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτη: Σταματία Λαουμτζή

πληροφορίες: www.nieuwgrieksestudies.nl/kavafis
επικοινωνία:
facebook: http://bit.do/kavafis

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση