Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στο Περού arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Ομιλία του Πρέσβεως Δημητρίου Χατζοπούλου, αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδος-Περού (Λίμα, 15 Δεκεμβρίου 2015)

Ομιλία του Πρέσβεως Δημητρίου Χατζοπούλου, αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδος-Περού (Λίμα, 15 Δεκεμβρίου 2015)

Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2015

Ομιλία του Πρέσβεως Δημητρίου Χατζοπούλου, αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδος-Περού «για την αποτροπή της κλοπής, της λαθρανασκαφής και της παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής, διακίνησης ή μεταβίβασης κυριότητας πολιτιστικών αγαθών και την απόδοσή τους στη χώρα προέλευσης» (Λίμα, 15 Δεκεμβρίου 2015)


Κυρία Υπουργέ των Εξωτερικών,

Αισθάνομαι υπερήφανος και χαρούμενος για την υπογραφή της Συμφωνίας για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών των δύο χωρών μας.

Με τη Συμφωνία αυτή τιμούμε τις ιστορικές μας ρίζες και τη μνήμη των προγόνων μας, ο οποίοι δημιούργησαν διαχρονικά μεγάλους πολιτισμούς.

Οι πολιτιστικές δημιουργίες ενδυναμώνουν τον χαρακτήρα των λαών μας, χρησιμεύουν ως γέφυρα επικοινωνίας και μας παρακινούν να οικοδομήσουμε το μέλλον μας επάνω σε στέρεες βάσεις.

Η υπογραφή μου σήμερα σημαίνει ότι τα αισθήματα θαυμασμού μου για τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Περού, όπως η μουσική του και ο πολιτισμός των  Ίνκας, μεταξύ άλλων, αποδείχτηκαν άξια μιας προσωπικής αγάπης τεσσάρων δεκαετιών.

Ελπίζω ότι η Συμφωνία, που μόλις υπογράψαμε, μαζί με εκείνες που έχουμε ήδη υπογράψει και εκείνες που σχεδιάζουμε, ανοίγει το δρόμο για μια πιο στενή συνεργασία στα θέματα του πολιτισμού και του τουρισμού, η οποία θα ενισχύσει την αύξηση των αμοιβαίων συναισθημάτων συμπάθειας ανάμεσα στου δύο λαούς μας.

Join us on facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση