Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
Η Ελλάδα στην Ρουμανία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας για την παρουσίαση του συγγράμματος με τίτλο «Γιώργος Σεφέρης. Ανάμεσα στη διπλωματία και την ποίηση», του Πρέσβη κ. Β. Παπαδόπουλου.

Εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας για την παρουσίαση του συγγράμματος με τίτλο «Γιώργος Σεφέρης. Ανάμεσα στη διπλωματία και την ποίηση», του Πρέσβη κ. Β. Παπαδόπουλου.

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2019

Τo Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας παρουσίασε χθες, στις 10.06.2019 το βιβλίο του Πρέσβη της Ελλάδας κ. Β. Παπαδόπουλου, με τίτλο «Γιώργος Σεφέρης. Ανάμεσα στη διπλωματία και την ποίηση». Πρόκειται για έκδοση στα ελληνικά και ρουμανικά η οποία παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Σεφέρη ποιητή και του Σεφέρη διπλωμάτη.


Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Micula, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για διαθεσμικές σχέσεις, ο Πρέσβυς κ. Petre, Διευθυντής του Ρουμανικού Διπλωματικού Ινστιτούτου, ο Καθηγητής κ. Dinu, Υπεύθυνος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, η εκδότρια κα Lazar και ο συγγραφέας.


Παρόντες ήταν στελέχη του Ρουμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ξένοι Πρέσβεις και εκπρόσωποι του εδώ διπλωματικού σώματος, ο ομογενειακός βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας κ. Ζησόπουλος, καθώς και μέλη της εδώ ακαδημαϊκής κοινότητας.


Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του Σεφέρη, στη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας, στους διπλωμάτες – λογοτέχνες και στην προσφορά του βιβλίου στην κατανόηση της ποίησης του Σεφέρη.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε το ρουμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.