Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Ρουμανία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow «Ένδυση. Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές» Έκθεση και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας, στο πλαίσιο της «Νύχτας των Πολιτιστικών Ινστιτούτων» (21-24 Iουνίου τ.έ.)

«Ένδυση. Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές» Έκθεση και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας, στο πλαίσιο της «Νύχτας των Πολιτιστικών Ινστιτούτων» (21-24 Iουνίου τ.έ.)

Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016

Στις 21-24 Ιουνίου τ.έ., έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι, η Νύχτα των Πολιτιστικών Ινστιτούτων και οι παράλληλες αυτής εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή όλων των ξενόγλωσσων πολιτιστικών ινστιτούτων στη Ρουμανία. 

Η Εστία Βουκουρεστίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στις εκδηλώσεις παρουσιάζοντας το αφιέρωμα «Ένδυση. Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές».

Το αφιέρωμα περιέλαβε φωτογραφική έκθεση ελληνικών τοπικών ενδυμασιών, παρουσίαση αυθεντικών τοπικών πουκαμίσων, προβολή ντοκιμαντέρ, διαλέξεις για τις ελληνικές και ρουμανικές παραδοσιακές ενδυμασίες, καθώς και κονσέρτα έντεχνης ελληνικής μουσικής και κλασσικής μουσικής. Πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Μουσείο Μπενάκη και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βουκουρεστίου «ARCUB», το Εθνικό Μουσείο Ρουμάνου Χωρικού, το Εθνικό Μουσείο Χωριού „Dimitrie Gusti”, τον Σύλλογο MKlasica Melos, τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βουκουρεστίου «Νόστος».

Η ελληνική συμμετοχή οργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση