Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με Υπουργό Εξωτερικών ΗΑΕ, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan (Αμπού Ντάμπι, 24.03.2015)

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με Υπουργό Εξωτερικών ΗΑΕ, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan (Αμπού Ντάμπι, 24.03.2015)

Τρίτη, 24 Μάρτιος 2015

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, προ ολίγου, στο Αμπού Ντάμπι με τον  Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, εξετάσθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και εξεφράσθη αμοιβαία ικανοποίηση για το εξαιρετικό επίπεδο που ευρίσκονται σήμερα οι σχέσεις των δύο χωρών.  Επιπλέον,  κοινή είναι η βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνση και βελτίωση των πεδίων συνεργασίας.
Διαπιστώθηκε επίσης, σύμπτωση απόψεων ως προς όλα τα σημαντικά γεωπολιτικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς μετέφερε πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, και τον διάδοχο του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan να πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και προσκάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα.

Τέλος, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν την βούληση για την κατά το συντομότερο δυνατό σύγκληση της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση