Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Επικρατείας ΗΑΕ, Sultan Ahmed Al Jaber (Νέα Υόρκη, 19.09.2017)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Επικρατείας ΗΑΕ, Sultan Ahmed Al Jaber (Νέα Υόρκη, 19.09.2017)

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Sultan Ahmed Al Jaber.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, εξετάσθηκαν οι προοπτικές αναβάθμισης της διμερούς συνεργασίας στο οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης επενδύσεων προς την Ελλάδα σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και οι κατασκευές, αλλά και όσον αφορά τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και, ειδικότερα, ως προς την κρίση μεταξύ των κρατών του Κόλπου. Συμφωνήθηκε όπως οι δύο πλευρές εντατικοποιήσουν τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις επί των ζητημάτων αυτών, σε επίπεδο αρμοδίων Διευθύνσεων Υπουργείων Εξωτερικών. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις ΗΑΕ-ΕΕ, σχετικά με τις οποίες ο Υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συμβάλει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσής τους.

Τέλος, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις ελληνικές πρωτοβουλίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για την προώθηση της συνεργασίας, της σταθερότητας και της ασφάλειας, με την παράκληση όπως μεταφέρει πρόσκληση προς τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας να συμμετάσχει στην 2η Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση