Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στο Βιετνάμ arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Χαιρετισμός ΥΦΥΠΕΞ, Ι. Αμανατίδη στον εορτασμό της 70ής επετείου της Εθνικής Ημέρας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ και της 40ής επετείου από την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Βιετνάμ και Ελλάδας

Χαιρετισμός ΥΦΥΠΕΞ, Ι. Αμανατίδη στον εορτασμό της 70ής επετείου της Εθνικής Ημέρας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ και της 40ής επετείου από την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Βιετνάμ και Ελλάδας

Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015

Εξοχότατοι,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Με αισθήματα ιδιαίτερης τιμής και χαράς απευθύνομαι σε εσάς, με την ευκαιρία του διπλού εορτασμού της εβδομηκοστής Εθνικής Επετείου του Βιετνάμ και της συμπλήρωσης σαράντα ετών από την επίσημη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος και Βιετνάμ.

Η αποψινή επιτυχημένη εκδήλωση προσφέρει την ευκαιρία να αναπτύξουμε τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση των άριστων διμερών μας σχέσεων, οι οποίες είναι θεμελιωμένες σε στέρεες βάσεις φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού, καθώς και στην κοινή μας αγωνία να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας.

Στο πνεύμα αυτό, καλωσορίζω, ακόμη μία φορά, στην Ελλάδα, τον εξοχότατο Υπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Βιετνάμ, κ. Hoang Tuan Anh, με τον οποίο είχα τη χαρά να ανταλλάξω απόψεις, σχετικά με τη δημιουργία συνθηκών ευνοϊκών για την ενίσχυση της συνεργασίας μας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η εξωτερική πολιτική, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.
Καθώς οι διεθνείς σχέσεις αποκτούν πολυπολικό χαρακτήρα, οι χώρες μας οφείλουν να εντείνουν τις επαφές τους, ιδίως ενόψει των διαρκώς μεταβαλλόμενων δεδομένων και προκλήσεων της εποχής μας.

Ερχόμενος, ειδικότερα, στις διμερείς εμπορικές μας σχέσεις, θα ήθελα να σημειώσω ότι, αν και έχουν παρουσιάσει σταθερά ανοδική τάση, φτάνοντας τα 150 εκατομμύρια ευρώ το 2014, εξακολουθεί να υπάρχει ευρύ πεδίο για τη διεύρυνση και τη διαφοροποίηση του διμερούς μας εμπορίου.

Ως παλαιό κράτος-μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της συνεργασίας της ΕΕ με το Βιετνάμ, λαμβάνοντας υπόψη την ενεργό συμμετοχή του Βιετνάμ τόσο στη Διάσκεψη Ασίας - Ευρώπης (Asia–Europe Meeting-ASEM), όσο και στην Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (Association of Southeast Asian Nations-ASEAN), για την προώθηση την περιφερειακής συνεργασίας και την ασφάλειας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εφαρμογή της πρόσφατης Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών (FTA) μεταξύ της ΕΕ και του Βιετνάμ θα αποδειχθεί αμοιβαία επωφελής και θα δώσει νέα ώθηση στην περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

Είμαι βέβαιος, ιδιαίτερα μετά τις σημερινές μου επαφές, ότι οι σχέσεις της Ελλάδας και του Βιετνάμ θα μπουν πολύ σύντομα σε μία νέα περίοδο συνεχούς προόδου. Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τη διμερή μας συνεργασία.

Σας ευχαριστώ.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση