Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek russian
Γενικό Προξενείο Νοβοροσσίσκ
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Νοβοροσσίσκ arrow Νέα arrow Διάλεξη για την ελληνική εξωτερική πολιτική στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κράσνονταρ

Διάλεξη για την ελληνική εξωτερική πολιτική στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κράσνονταρ

Τετάρτη, 22 Μάιος 2013

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2013 σε τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων ενώ την παρακολούθησαν και φοιτητές του Τμήματος ελληνικής γλώσσας.


Διάλεξη για την ελληνική εξωτερική πολιτική στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κράσνονταρ

Ο Γενικός Πρόξενος αναφέρθηκε στις γενικές αρχές τις οποίες ακολουθεί η Ελλάδα, ως Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην εξωτερική της  πολιτική, στον ιδιαίτερο ρόλο της που προκύπτει από την γεωγραφική της θέση, και παρουσίασε τα ιδιαίτερα θέματα που αφορούν τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το ονοματολογικό της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Με παρουσίαση power point, ο κ. Κωστελλένος ανέλυσε τις έννοιες των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, της Υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, και ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις συναφώς.

Σε  μια άσκηση, που οι φοιτητές βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, με αφορμή τον γνωστό διάλογο Αθηναίων και Μηλίων, έγινε μια ζωηρή συζήτηση για τα αιώνια ζητήματα που απασχολούν τις διεθνείς σχέσεις: την κυριαρχία, το δίκαιο, την ηθική, το κρατικό συμφέρον, τους κοινώς αποδεκτούς κανόνες, τις σχέσεις ισχυρών και αδύναμων κρατών και το ρόλο του Διεθνούς Δικαίου στην αποφυγή των συγκρούσεων.

FacebookTwitterInstagramVK

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

VIS

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0