Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
greek serbian
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι arrow Νέα arrow 2η Τετραμερής Σύνοδος Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας

2η Τετραμερής Σύνοδος Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας

Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017

O Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Βελιγράδι την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, για να συμμετάσχει στη 2η Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη τύπου των ηγετών κατά την Τετραμερή Σύνοδο, έχουμε έναν νέο θεσμό εποικοδομητικό, δημιουργικό, ουσιαστικό για την κοινή πορεία των χωρών μας, αλλά και την κοινή προοπτική των Βαλκανίων. Αυτή η τετραμερής σύνθεση έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Τρεις ουσιαστικοί εταίροι εντός της Ε.Ε. υποστηρίζουν από κοινού την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε, επίσης, και τρία μεγάλα έργα υποδομών που θα προωθήσουν τη διασύνδεση των χωρών της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής και ουσιαστικά θα συνδέσουν το Αιγαίο με το Δούναβη.

Κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι ο κ. Πρωθυπουργός κατέθεσε, σε μία κίνηση μεγάλου συμβολισμού, λουλούδια στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου που βρίσκεται στην ομώνυμη κεντρική λεωφόρο της πόλης.

2η Τετραμερής Σύνοδος Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας

Η Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook
YouTubeRSSGoogle+

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών

Διαβούλευση για το μέλλον της Ευρώπης

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Eλληνικές εισαγωγές

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση