Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
greek serbian
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι arrow Νέα arrow Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο Βελιγράδιι

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο Βελιγράδιι

Σάββατο, 17 Ιούνιος 2017

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο ΒελιγράδιΗ περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου συμμετείχε την Τετάρτη, 14 Ιουνίου στις εργασίες της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων (Current Affairs Committee) του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Βελιγράδι.

Κατά την παρέμβασή της υπογράμμισε ότι ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών αρχών μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς είναι οι εγγύτερες προς τους πολίτες.

Δήλωσε δε την πρόθεση της Περιφέρειας να προωθήσει το στρατηγικό σχέδιο δράσης του Κογκρέσου (Congress Strategic Action Plan), ενεργώντας σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες των παιδιών μεταναστών και προσφύγων, μέσω της εξασφάλισης υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης, προστασίας.

Κατά τη δεύτερη παρέμβασή της, στο πλαίσιο της συζήτησης ενόψει της έγκρισης της έκθεσης σχετικά με τις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες σήμερα στην Ευρώπη, η περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην προστασία των περιφερειακών και μειονοτικών γλωσσών, ως εργαλείο προστασίας και διατήρησης της εθνικής ενότητας των κρατών.

«Πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως, γιατί πολλές φορές αυτές οι γλώσσες λειτούργησαν σε βάρος αυτής της ενότητας» είπε και επισήμανε ότι «οι περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες, όπως λεπτομερώς περιγράφεται στην έκθεση, βασίζονται στις δύο αξίες της διαπολιτισμικότητας και της πολυγλωσσίας, μπορούν να είναι θέματα-κλειδιά για την προστασία της πολιτιστικής πολυμορφίας και την προώθηση ενός μοντέλου ανάπτυξης χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Τέλος, αναφερόμενη στον ρόλο των εκλεγμένων μελών του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, τόνισε ότι από τη δική μας προσπάθεια εξαρτάται το κατά πόσο μια Έκθεση του Κογκρέσου θα μπορέσει να βελτιώσει τα δεδομένα στην κατεύθυνση των αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας.

Η Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook
FlickrYouTubePinterest
TwitterRSSGoogle+Foursquare

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Eλληνικές εισαγωγές

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση