Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
greek english
Αρχική arrow Η Ελλάδα και ο Καναδάς arrow Πολιτικές Σχέσεις

Πολιτικές Σχέσεις

Οι ελληνο-καναδικές σχέσεις βασίζονται σε μακρά παράδοση φιλίας και συνεργασίας και αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς.  Τα δύο κράτη συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και πρωτοβουλιών, όπως, τα Η.Ε, το ΝΑΤΟ, ο ΟΑΣΕ, ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας κ.α., μεταξύ άλλων με συχνή αμοιβαία υποστήριξη υποψηφιοτήτων.
Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Καναδά βρίσκεται σε καλό επίπεδο και προωθείται κυρίως στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΝΑΤΟ, αλλά και διμερώς.

Η θέση σε ισχύ της Συμφωνίας για αποφυγή Διπλής Φορολογίας και αποφυγή Φοροδιαφυγής που υπεγράφη στην Αθήνα (29.6.2009) ενισχύει τις διμερείς οικονομικές, επιχειρηματικές και επενδυτικές σχέσεις των δύο πλευρών προς αμοιβαίο όφελος.

Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας - Καναδά

Επίσης, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης με τον Καναδά, στο πλαίσιο του Διατλαντικού Διαλόγου, περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών θεμάτων, καθώς  και θεσμοθετημένων επαφών.
Η Συμφωνία Ελλάδας – Καναδά για την Κινητικότητα των Νέων κυρώθηκε και τέθηκε Φεβρουάριο 2013, σε ισχύ. Η Συμφωνία προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους Έλληνες και Καναδούς πολίτες, από 18 μέχρι 35 ετών, να διαμείνουν και να απασχοληθούν έως 12 μήνες στην κάθε χώρα αντίστοιχα.

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013