Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
greek english french
Γενικό Προξενείο Μόντρεαλ

Βιογραφικό

Νίκος Σιγάλας O Nίκος Σιγάλας είναι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ από τον Ιούλιο 2014.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του και πραγματοποίησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στα θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.  Εισήχθη στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1999 και υπηρέτησε στην Αργεντινή και στην Τουρκία.

Ως αποδέκτης της υποτροφίας Andreas David του Fletcher School of Law and Diplomacy, το 2007 τοποθετήθηκε στη Βοστώνη.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας στην Αθήνα και, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003, υπηρέτησε στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Πριν την παρούσα τοποθέτησή του, υπηρέτησε στην Αθήνα στην Α4 Δ/νση Τουρκίας, ως Τμηματάρχης διμερών σχέσεων, και κατά τα δύο τελευταία χρόνια ως Διπλωματικός Σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles – ULB) λαμβάνοντας πτυχίο Πολιτικών Επιστημών στις Διεθνείς Σχέσεις και είναι κάτοχος πτυχίου Μάστερς από το Πανεπιστήμιο ULB  και το  Fletcher School (Πανεπιστήμιο TUFTS) στις Διεθνείς Σχέσεις και στο Διεθνές Δίκαιο.  ΄Εχει γίνει αποδέκτης τιμητικών διακρίσεων από το Βέλγιο (Officer of the Order of Leopold II), τη Βουλγαρία (Order of the Knight of Madara, 2nd Class) και από το Λίβανο (Knight of the Order of Cedar).

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Ράδου-Σιγάλα και έχουν δύο κόρες, τη Θεοδώρα και τη Στέλλα.

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018