Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Γενικό Προξενείο Τορόντο
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Τορόντο arrow Νέα arrow 2η Ετήσια Ελληνική Διάλεξη στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο αφιερωμένη στην τέχνη και την αρχαιολογία του Ελληνικού κόσμου: «Ο γρύπας πολεμιστής της Πύλου» αποκαλύπτει τα μυστικά του.

2η Ετήσια Ελληνική Διάλεξη στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο αφιερωμένη στην τέχνη και την αρχαιολογία του Ελληνικού κόσμου: «Ο γρύπας πολεμιστής της Πύλου» αποκαλύπτει τα μυστικά του.

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2017

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη 2η ετήσια διάλεξη αφιερωμένη στη τέχνη και την αρχαιολογία του Ελληνικού κόσμου, στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο (ROM), την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στις 7 μμ.

Ο τίτλος της φετινής διάλεξης είναι «Ο Γρύπας Πολεμιστής της Πύλου» με ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cincinnati Δρα Jack L. Davis, ο οποίος θα περιγράψει την αρχαιολογική ανασκαφή του ασύλητου αυτού τάφου, ο οποίος περιείχε μεταξύ άλλων τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια. Τοποθετημένος μερικές μόνο εκατοντάδες μέτρα από το Παλάτι του Νέστωρα, ο τάφος αυτός, αν και τρεις αιώνες παλαιότερος, μας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία μελέτης των ταφικών εθίμων στην πρώιμη μυκηναϊκή εποχή και τη σχέση του φύλου με τα κτερίσματα και την ταφική γνώση.

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια της εκδήλωσης επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.rom.on.ca/en/whats-on/the-griffin-warrior-of-pylos-greece

FacebookTwitterRSS

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση