Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στην Οττάβα
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στην Οττάβα arrow Νέα arrow Η Margaret Atwood τιμήθηκε στο Τορόντο στις 9 Δεκεμβρίου 2013

Η Margaret Atwood τιμήθηκε στο Τορόντο στις 9 Δεκεμβρίου 2013

Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013

H διακεκριμένη, παγκοσμίου ακτινοβολίας, καναδή συγγραφέας, κυρία Margaret Atwood  αναγορεύθηκε  επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά την διάρκεια  επιβλητικής τελετής στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στο Τορόντο, στις 9 Δεκεμβρίου, 2013.

Την απονομή έκανε, παρουσία του Πρέσβυ της Ελλάδας στον Καναδά κου Ελευθέριου Αγγελόπουλου και του Έλληνα Γενικού Προξένου στο Τορόντο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλου, αντιπροσωπεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούμενη από την καθηγήτρια Αρχαιολογίας κυρία Ελένη Μαντζουράνη, Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος και την κυρία Μαίρη Κουτσουδάκη, καθηγήτρια Αμερικανικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ηγετικοί παράγοντες της Ομογένειας, μέλη του Προξενικού Σώματος , πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, επιχειρηματίες και Έλληνες φοιτητές από τα  Πανεπιστήμια του Τορόντο.

Ο Πρέσβυς κ. Αγγελόπουλος υπεγράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της αναγορεύσεως της κας Atwood σε επίτιμη Διδάκτορα του αρχαιοτέρου πανεπιστημίου της χώρας για τις πολιτιστικές και μορφωτικές σχέσεις της Ελλάδος με τον Καναδά.

Φωτογραφίες από Dolce Magazine.

atwood1
atwood2
atwood3
atwood4

FacebookTwitterRSS

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση