Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
greek french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Οικονομική Επικαιρότητα arrow Διαγωνισμός Ανάδειξης Σήματος Ελληνικών Προϊόντων

Διαγωνισμός Ανάδειξης Σήματος Ελληνικών Προϊόντων

Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014

Παρίσι, 26 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση

Με το νόμο 4072/2012 θεσπίστηκε η δημιουργία σήματος ελληνικού προϊόντος, το οποίο θα φέρουν, προαιρετικά, στην επισήμανση, τα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στην Ελλάδα και το οποίο θα απονέμεται σύμφωνα με διαδικασίες που θα καθορισθούν από κανονισμούς που θα καταρτίσει η αρμόδια προς τούτο, Επιτροπή Ελληνικού Σήματος.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς και την αναθέρμανση της ελληνικής αγοράς μέσα από τη στήριξη των επιχειρήσεων, στις οποίες αυτό θα απονεμηθεί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος αποτελεί η αποτελεσματική επικοινωνία του στο καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις, που θα το καταστήσει δημοφιλές, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και εκτός του ελληνικού χώρου.

Για το λόγο αυτό προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάδειξη του επικρατέστερου σήματος. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά την αξιολόγηση των προτάσεων των διαγωνιζομένων κατέληξε στα τρία επικρατέστερα σήματα, τα οποία έχουν τεθεί σε διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία δύνανται να συμμετάσχουν  και οι Έλληνες Ομογενείς.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ψηφίσουν το σήμα της αρεσκείας τους παρακαλούνται όπως επισκεφθούν την κάτωθι ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:

http://ypanyp.gov.gr/index.php/poll

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece


Facebook

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0