Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
greek french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πολιτική Επικαιρότητα arrow Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά

Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συνεχίζει σήμερα, 20 Απριλίου, τη διήμερη επίσκεψή του στο Παρίσι, όπου θα πραγματοποιήσει το απόγευμα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Jean – Marc Ayrault. Κατά τη συνάντηση, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν την προσφυγική κρίση, τη Συρία, τις προσπάθειες ειρηνευτικής διαδικασίας στο Μεσανατολικό, τον ρόλο της Ευρώπης καθώς και τις σχέσεις της με την Τουρκία μετά την εφαρμογή της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς πραγματοποίησε χθες, συνάντηση με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Harlem Désir όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς το ζήτημα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, να ανταλλάξουν απόψεις για σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης, θέματα ασφαλείας και γειτονίας της, τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, την κατάσταση στα Βαλκάνια και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς εξέφρασε επίσης, στο Γάλλο Υφυπουργό κ. Harlem Désir την στήριξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία για την επίλυση του Μεσανατολικού. 

Πριν τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στην Πρεσβευτική κατοικία, σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε τελετή παρασημοφόρησης του Γάλλου Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Harlem Désir από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Désir δήλωσε ότι «τιμούμε σήμερα τον Harlem, έναν άνθρωπο του Διαφωτισμού με μεγάλη προσφορά στη χώρα μας, που στάθηκε δίπλα μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές». Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Harlem Désir ανέφερε ότι «η Γαλλία δεν μπορεί χωρίς την Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς την Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2015, το να αμυνόμαστε υπέρ της Ελλάδας ήταν σαν να αμυνόμαστε υπέρ της Ευρώπης. Σήμερα, παρασημοφορείτε τον ρόλο της Γαλλίας σε αυτή τη μάχη».