Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
greek french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πολιτική Επικαιρότητα arrow Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. E. Macron στην Αθήνα, 7-8 Σεπτεμβρίου 2017

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. E. Macron στην Αθήνα, 7-8 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη επίσκεψη την οποία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. E. Macron στην Αθήνα, 7-8 Σεπτεμβρίου.

Κατά την επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Α.Ε. κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, όπου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, την Ευρώπη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αλλά και την προώθηση της ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος Macron κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ παρασημοφορήθηκε με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρού του Σωτήρος.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της 7ης Σεπτμεβρίου, απηύθυναν ομιλία στην Πνύκα όπου, υπό τον έντονο συμβολισμό που εκπροσωπεί ο χώρος αυτός για τη Δημοκρατία, αναφέρθηκαν στη σημασία του διαλόγου και της συμμετοχής στα κοινά για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και για τη θέση που πρέπει να έχουν οι δημοκρατικές αξίες στην Ευρώπη, αποστέλλοντας, έτσι, ένα ισχυρό μήνυμα ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας στρογγυλής τράπεζας με συμμετοχή των επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικών επιχειρήσεων καθώς και με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ. Ο Γάλλος Πρόεδρος είχε, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κέντρο Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" και να ξεναγηθεί στη Γαλλική Αρχαιολογική σχολή, όπου παρακολούθησε παρουσίαση σε τρισδιάστατη μορφή των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας παρέθεσε, τέλος, δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και ακολούθως παρακάθησε σε γεύμα με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους.

Η επίσημη αυτή επίσκεψη επιστεγάζει τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας και διανοίγοντας τις προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση της ιστορικής αυτής σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες και τον Γαλλικό και Ελληνικό λαό.

Σχετικοί Σύνδεσμοί:

Σημεία προσφώνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπιου Παυλόπουλου κατά το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron

http://www.presidency.gr/?p=13009

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπιου Παυλόπουλου και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron κατά την υποδοχή και παρασημοφόρηση του Γάλλου Προέδρου κ.E.Macron από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Π.Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο

http://www.presidency.gr/?p=13007

Ομιλία στον Λόφο της Πνύκας

https://primeminister.gr/2017/09/07/18051

Κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Ε. Μακρόν

https://primeminister.gr/2017/09/07/18048

Υποδοχή του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Ε. Μακρόν, στο Μέγαρο Μαξίμου

https://primeminister.gr/2017/09/07/18045