Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
greek german
Γενικό Προξενείο Αμβούργου
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Αμβούργου arrow Νέα arrow Φιλανθρωπική Συναυλία υπέρ του «Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ»

Φιλανθρωπική Συναυλία υπέρ του «Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ»

Τετάρτη, 16 Απρίλιος 2014

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
υπέρ του «Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ»
Δευτέρα, 19. Mαΐου 2014,  ώρα 20.00, εκκλησία ST. JACOBI, Αμβούργο

Φιλανθρωπική Συναυλία υπέρ του «Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ»Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Αμβούργο διοργανώνει - υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού του κρατιδίου, κ. Olaf Scholz -  τη Δευτέρα, 19 Μαΐου, ώρα 20.00, στην μητροπολιτική εκκλησία St. Jacobi, φιλανθρωπική συναυλία για την Ελλάδα. Μετά το Κίελο (Οκτ. 2013) και τη Βρέμη (Μάρτιος 2014), ολοκληρώνεται στο Αμβούργο η τριλογία φιλανθρωπικών συναυλιών του Γενικού Προξενείου.  Πρόκειται για μια εορταστική βραδιά, η οποία αποσκοπεί να προσφέρει στους πολλούς φίλους της Ελλάδος μία μουσική απόλαυση υψηλών απαιτήσεων, δίδοντάς τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να εκφράσουν εκ νέου την αποδεδειγμένη πλέον αλληλεγγύη τους με την Ελλάδα και τους δεινοπαθούντες Έλληνες.

Η συναυλία του Αμβούργου είναι αφιερωμένη στο «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ»
στην Αθήνα.   Τα έσοδα και οι χορηγίες της βραδιάς προορίζονται για την οργάνωση αυτή, η οποία ιδρύθηκε το 2011 από τέσσερεις ιατρούς, με σκοπό να βοηθήσουν άπορους ασθενείς. Στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ» προσφεύγουν πολυάριθμοι πλέον άνθρωποι, οι οποίοι, ελλείψει κοινωνικής ασφάλισης και χρημάτων, δεν είναι σε θέση να προμηθευθούν φάρμακα ή να απευθυνθούν σε άλλα ιατρεία και νοσοκομεία – μεταξύ αυτών, εγκυμονούσες μητέρες, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς και άλλοι ασθενείς.  Το πολύτιμο έργο του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ» (το οποίο, σημειωτέον, δεν δέχεται χρηματικές χορηγίες, αλλά μόνον προσφορές φαρμάκων και ιατρικού υλικού-εξοπλισμού) πλέον αναγνωρίζεται, προβάλλεται  και υποστηρίζεται πέραν των ελληνικών συνόρων.

Η μουσική εκδήλωση της 19ης Μαΐου υπόσχεται πολλά: διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες σολίστες θα ερμηνεύσουν δημοφιλή κομμάτια της ελληνικής, γερμανικής, ιταλικής κ.α. κλασσικής μουσικής, όπως έργα του Θεοδωράκη, Σαμάρα, Καλομοίρη,  Wagner, Puccini, Verdi, κ.ά. Όλοι οι καλλιτέχνες και οι λοιποί παράγοντες της εκδήλωσεως μετέχουν αφιλοκερδώς - σε έκφραση της αλληλεγγύης τους με την Ελλάδα και το «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ».  

Εισιτήρια διατίθενται στην τιμή των 20.- ευρώ (μειωμένη 10.-) από την Konzertkasse Gerdes (τηλ. 040/ 44 02 98, www.konzertkassegerdes.de)  και το Ταμείο της εκκλησίας St. Jacobi (το βράδυ της 19ης Μαΐου).

Χορηγίες γίνονται ευχαρίστως δεκτές στον κατωτέρω τραπεζικό λογαριασμό:
Konto: Griechisches Generalkonsulat 
IBAN:  DE35 2004 0000 03884 95400, BIC: COBADEHHXXX  (Commerzbank)
Verwendungszweck: ELLINIKON