Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
greek german
Γενικό Προξενείο Φραγκφούρτης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Έναρξη εφαρμογής MyConsulLive στο Γ.Π. Φραγκφούρτης ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας, ερωτήματα καθώς και αιτήματα για καθορισμό ραντεβού για όλες τις υπηρεσίες θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: mailto:grgencon.fra@mfa.gr Announcement: Announcement regarding arrivals from foreign countries to Greece

Βιογραφικό

ΙΩΑΝΝΑ ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Α΄

Εισήχθη στο Διπλωματικό Σώμα το 1999. Την περίοδο 2000-2003 υπηρέτησε στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Εξωτερικών. Ακολούθησε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ (2003-2007), καθώς και η Διεύθυνση ΝΑΤΟ του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα έως τον Σεπτέμβριο του 2008.

Από το Σεπτέμβριο του 2008 έως και τον Οκτώβριο του 2010 υπηρέτησε στο Διπλωματικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτων (ΗΠΑ), όπου και παρέμεινε έως τον Νοέμβριο του 2015.

Το Νοέμβριο του 2015 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών έως τον Σεπτέμβριο του 2017 και μετέπειτα στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Αμμάν (Ιορδανία), ως Αναπληρώτρια Επικεφαλής Αρχής.

Το Σεπτέμβριο του 2019 επέστρεψε στην Αθήνα αναλαμβάνοντας καθήκοντα Υποδιευθύντριας στο Διπλωματικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών.

Από το Σεπτέμβριο του 2020 είναι η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Φραγκφούρτη.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «MA Politics in the Middle East» (School of Oriental and African Studies, University of London).