Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
Η Ελλάδα στην Δανία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα και είσοδος ταξιδιωτών από Ελλάδα στη Δανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα και είσοδος ταξιδιωτών από Ελλάδα στη Δανία

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Με σημερινή, (29.10.2020) ανακοίνωσή τους και με άμεση ισχύ οι δανικές Αρχές, συστήνουν στους κατοίκους της Δανίας την αποφυγή μη αναγκαίων ταξιδιών προς την Ελλάδα λόγω COVID19.

Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα με προορισμό τη Δανία από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής (30 τρέχοντος) προς Σάββατο (31 τρέχοντος), θα δύνανται να  εισέρχονται  στη δανική επικράτεια, μόνο εάν μπορούν να αποδείξουν σοβαρό λόγο ταξιδιού (worthy purpose) και να επιδείξουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό, το οποίο θα  πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών.

Από τους ανωτέρω περιορισμούς εισόδου, εξαιρούνται οι Δανοί πολίτες και οι κάτοχοι δανικών αδειών διαμονής για τους οποίους δεν ισχύει η υποχρέωση επίδειξης του ως άνω αρνητικού τεστ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για περαιτέρω διευκρινίσεις, συνιστούμε όπως οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται πριν τον προγραμματισμό του ταξιδίου τους την οικεία ιστοσελίδα της Δανικής Αστυνομίας:

https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark