Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Δανία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την 20η επέτειο από τη σύσταση του Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την 20η επέτειο από τη σύσταση του Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων

Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δημιουργία του Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), η Ελλάδα χαιρετίζει το πολύτιμο έργο του Οργανισμού στην προσπάθεια απαγόρευσης και καταστροφής χημικών όπλων απανταχού.

Η χρήση των όπλων αυτών παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα και αντιβαίνει στις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο δημοκρατικό πολιτισμό μας.

Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες μη διασποράς και αφοπλισμού, ως μια από τις πρώτες χώρες που υπέγραψαν και επικύρωσαν τη Σύμβαση για την απαγόρευση ανάπτυξης, παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης χημικών όπλων και την καταστροφή αυτών.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της Σύμβασης.

Η Ελλάδα, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας, θα συνεχίσει να συμβάλλει στο έργο του ΟΑΧΟ, παραμένοντας προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στις αξίες του Ανθρωπισμού.

Η Ελλάδα καταδικάζει άμεσα κάθε επίθεση με χημικά και έχει τονίσει επανειλημμένως στο παρελθόν ότι η χρήση χημικών όπλων είναι πράξη παράνομη και εγκληματική.

Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση