Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στο Κουβέιτ arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με ΥΠΕΞ Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου (Κάιρο, 20.12.16)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με ΥΠΕΞ Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου (Κάιρο, 20.12.16)

Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016
Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά θέματα, με έμφαση στην επικρατούσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ εξέφρασε την εκτίμησή του για τον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας σε σειρά ζητημάτων περιφερειακής σημασίας, επιδοκιμάζοντας τη στάση της ως προς τις εξελίξεις στη Λιβύη και την Αίγυπτο. Περαιτέρω, ο Σεΐχης Al-Sabah αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, καθώς και στις προοπτικές εμπλουτισμού της συνεργασίας των δύο κρατών σε νέους τομείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον ομόλογό του για την ελληνική πρωτοβουλία της «Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα» και προσκάλεσε τον συνομιλητή του να λάβει μέρος στη δεύτερη συνάντηση που προγραμματίζεται να διεξαχθεί, υπό το συγκεκριμένο σχήμα, κατά τον προσεχή Μάιο.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Arab Greek Chamber of Commerce

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση