Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Τυνησία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με ΥΠΕΞ Τυνησίας, στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου (Κάιρο, 20.12.16)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με ΥΠΕΞ Τυνησίας, στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου (Κάιρο, 20.12.16)

Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016
Στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου (Κάιρο, 20.12.2016), ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα συνάντηση με τον Τυνήσιο ομόλογό του, κ. Khemaies Jhinaoui, του οποίου η χώρα ασκεί την Προεδρία του Αραβικού Συνδέσμου.

Η διεξαχθείσα συζήτηση επικεντρώθηκε σε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, παρέχοντας στον κ. Κοτζιά την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και την προώθηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις αποφάσεις της «Διάσκεψης της Ρόδου» και το πνεύμα που χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μέσω της οποίας επιδιώκεται η ανάπτυξη θετικών δράσεων συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ανατολικής Μεσογείου, σε διάφορα πεδία, όπως είναι ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η έρευνα και τα θέματα νεολαίας.

Κατά την συνάντηση εξετάστηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις και εντοπίσθηκε η ανάγκη να δοθεί συνέχεια στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της πρόσφατης Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Τυνησίας. Επιπλέον, οι δύο ΥΠΕΞ αντάλλαξαν προσκλήσεις για την πραγματοποίηση εκατέρωθεν επισκέψεων και συμφώνησαν να προγραμματιστεί η διεξαγωγή συναντήσεων μεταξύ των Πολιτικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση