Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Τυνησία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Mohamed Taha Siala (Νέα Υόρκη, 18.09.2017)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Mohamed Taha Siala (Νέα Υόρκη, 18.09.2017)

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, είχε συνάντηση, σήμερα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Mohamed Taha Siala.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι προοπτικές σταθερότητας της Λιβύης, καθώς και επίκαιρα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο. Συζητήθηκε, ακόμη, η κατάσταση ασφαλείας στην Τρίπολη, σε συνάρτηση και με την προοπτική επαναλειτουργίας της εκεί Ελληνικής Πρεσβείας. Τέθηκαν επίσης θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε προσκλήσεις προς τον Λίβυο ομόλογό του να συμμετάσχει στην επόμενη Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και Σταθερότητα στη Μεσόγειο, καθώς και στην Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή», τις οποίες και αποδέχθηκε.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση