Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στην Βενεζουέλα arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών Κολομβίας, Μ.Α. Holguín Cuéllar (Νέα Υόρκη, 20.09.2017)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών Κολομβίας, Μ.Α. Holguín Cuéllar (Νέα Υόρκη, 20.09.2017)

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017

Στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, με την Υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας, κα María Ángela Holguín Cuéllar.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, εξετάσθηκαν τρόποι για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών επί ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της μορφωτικής-πολιτιστικής συνεργασίας, αλλά και για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανταλλάξουν σχετική εμπειρογνωμοσύνη και βέλτιστες πρακτικές.

Περαιτέρω, η Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας ενημέρωσε τον Ν. Κοτζιά για τις θετικές προοπτικές που διανοίγει η υπογραφή και εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνης μεταξύ της κυβέρνησης και του FARC.

Κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, η κα Holguín θα επισκεφθεί την Αθήνα στα μέσα Δεκεμβρίου 2017, ενώ ανταπέδωσε ανάλογη πρόσκληση στον Ν. Κοτζιά για να επισκεφθεί την Κολομβία εντός του 2018.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση