Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
greek russian
Γενικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης arrow Νέα arrow Κάρτα μετανάστευσης - Συνοπτική Ενημέρωση

Κάρτα μετανάστευσης - Συνοπτική Ενημέρωση

Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017

Περί κάρτας μετανάστευσης

Εφιστούμε την προσοχή των ελλήνων πολιτών που προτίθενται να επισκεφθούν τη Ρωσική Ομοσπονδία στην ακόλουθη ενημέρωση που μας περιήλθε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

Σύμφωνα με το διάταγμα αρ. 413 της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας από 16 Αυγούστου 2004 περί «Κάρτας μετανάστευσης», κατά την είσοδο στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο πολίτης ξένης χώρας παραλαμβάνει κάρτα μετανάστευσης, τη συμπληρώνει και την παραδίδει στον υπάλληλο του διαβατηριακού ελέγχου, ο υπάλληλος ελέγχει την αντιστοιχία των πληροφοριών της κάρτας μετανάστευσης με τα στοιχεία της θεώρησης και του διαβατηρίου και βάζει τη σφραγίδα εισόδου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το έντυπο της κάρτας μετανάστευσης εκδίδεται σε αλλοδαπούς πολίτες κατά την είσοδο τους στη Ρωσική Ομοσπονδία δωρεάν από τους υπαλλήλους του διαβατηριακού ελέγχου ή από τους εκπροσώπους οργανισμών που παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς σε αλλοδαπούς πολίτες που εισέρχονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η κάρτα μετανάστευσης φυλάσσεται από τον αλλοδαπό πολίτη κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη Ρωσική Ομοσπονδία και υποβάλλεται μαζί με άλλα έγγραφα για καταγραφή στον τόπο διαμονής.

Σε περίπτωση ζημίας ή απώλειας της κάρτας μετανάστευσης, ο αλλοδαπός πολίτης θα πρέπει εντός τριών ημερών να ενημερώσει την Αρμόδια Αρχή του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας στον τόπο διαμονής. Όταν ένας αλλοδαπός υποβάλλει έγγραφα, βάσει των οποίων εισήλθε στη Ρωσική Ομοσπονδία, λαμβάνει δωρεάν αντίγραφο της κάρτας μετανάστευσης.

Όταν ένας ξένος πολίτης εγκαταλείπει τη Ρωσική Ομοσπονδία, παραδίδει την κάρτα μετανάστευσης στον υπάλληλο του διαβατηριακού ελέγχου στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

FacebookTwitterInstagramVK

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

VIS

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0