Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
greek serbian
Αρχική arrow Νέα arrow Ανακοινώσεις Προξενικού Γραφείου arrow Ανακοίνωση Προξενικού Γραφείου Πρεσβείας Βελιγραδίου που αφορά διερχόμενους σερβικής επικράτειας Έλληνες Οδηγούς Ι.Χ. και Δ.Χ. οχημάτων

Ανακοίνωση Προξενικού Γραφείου Πρεσβείας Βελιγραδίου που αφορά διερχόμενους σερβικής επικράτειας Έλληνες Οδηγούς Ι.Χ. και Δ.Χ. οχημάτων

Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016

Η Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι επιθυμεί να ενημερώσει τους Έλληνες οδηγούς Ι.Χ. και Δ.Χ. οχημάτων ότι η Σερβική Αστυνομία εφαρμόζει κατά γράμμα τον εδώ ισχύοντα Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Κατά συνέπεια, συστήνουμε στους Έλληνες οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις περιπτώσεις π.χ. νόμιμης προσπέρασης, τήρησης ορίου ταχύτητας κλπ.

Συναφώς, επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή των Ελλήνων στο γεγονός ότι θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη σχολαστικότητα στις περιπτώσεις κίνησης εντός της σερβικής επικράτειας με αυτοκίνητα που φέρνουν πινακίδες τρίτων χωρών (π.χ. ΖOLL Γερμανίας), τα οποία προορίζονται για εκτελωνισμό – μεταπώληση στην Ελλάδα.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις, συνιστούμε την εκ των προτέρων ενημέρωση για το ισχύον νομικό - τελωνειακό πλαίσιο στη Σερβία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι ταξιδιώτες να διανυκτερεύουν εντός των αυτοκινήτων τους σε χώρους στάθμευσης ή σε πρατήρια πώλησης καυσίμων κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα της Σερβίας. Ο κίνδυνος διάρρηξης, κλοπής, ληστείας κτλ. είναι μεγάλος!

Η Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook
FlickrYouTubePinterest
TwitterRSSGoogle+Foursquare

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Eλληνικές εισαγωγές

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση