Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
greek serbian
Αρχική arrow Σπουδές στην Ελλάδα arrow Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις arrow Πρόγραμμα Θερινών Υποτροφιών Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2016 – Προκήρυξη υποτροφιών

Πρόγραμμα Θερινών Υποτροφιών Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2016 – Προκήρυξη υποτροφιών

Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2016

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ετήσιο Πρόγραμμα Θερινών Υποτροφιών Ελληνικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόγραμμα Θερινών Υποτροφιών Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2016 – Προκήρυξη υποτροφιών

Το Πρόγραμμα Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. στοχεύει στην εξοικείωση ξένων ελληνιστών με τον Νεοελληνικό Πολιτισμό, τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, τη Λογοτεχνία, την Ιστορία και την Τέχνη και είναι το μεγαλύτερο, από πλευράς διάρκειας σπουδών και αριθμού συμμετεχόντων, που οργανώνεται στον ελληνικό χώρο.

Πρόγραμμα Θερινών Υποτροφιών Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2016 – Προκήρυξη υποτροφιών

Από το 2004, πρώτη χρονιά συμμετοχής τους, συνολικά 342 φοιτητές από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο έχουν αποφοιτήσει από το Πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Θερινών Υποτροφιών Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2016 – Προκήρυξη υποτροφιών

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα διαρκεί 6 εβδομάδες από 6 Ιουνίου - 14 Ιουλίου 2016 και απευθύνεται σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των Τμημάτων στα οποία διδάσκονται γνωστικά αντικείμενα που έχουν σχέση με τις Ελληνικές σπουδές.

Το πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο σε επίπεδα τα οποία είναι καθορισμένα σύμφωνα με τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης, με περισσότερες εσωτερικές υποδιαιρέσεις.

Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε κατατακτήριο τεστ κατά την έναρξη του προγράμματος και εντάσσονται στο αντίστοιχο επίπεδο.

Υποτροφίες:

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανταποκρινόμενο στο αυξημένο ενδιαφέρον για τις νεοελληνικές σπουδές προσφέρει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος υποτροφίες από 500,00 ευρώ εκάστη.Οι υποτροφίες αυτές θα δοθούν σε όσους υποψήφιους επιλεγούν από την αρμόδια Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μαθήματα:

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Όλοι οι σπουδαστές μπορούν να πάρουν μέρος σε εξέταση προόδου στο τέλος του προγράμματος. Εφόσον περάσουν την εξέταση, ΜΟΝΟ οι σπουδαστές οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% των μαθημάτων, όπως προκύπτει από το ημερήσιο παρουσιολόγιο, λαμβάνουν πιστωτικές μονάδες (ECTS). Για όλα τα επίπεδα οι προβλεπόμενες πιστωτικές μονάδες είναι 6. Για τους σπουδαστές των επιπέδων 4-6, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το 50% των διαλέξεων προβλέπεται 1 επιπλέον πιστωτική μονάδα.

Τα μαθήματα του προγράμματος είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ενώ δεν καλύπτονται οι δαπάνες ταξιδιού, στέγασης και σίτισης.

Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν γίνονται δεκτοί σπουδαστές που δεν γνωρίζουν στοιχειωδώς τη Νέα Ελληνική Γλώσσα.

Δικαιολογητικά:

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν μέχρι 6 Μαρτίου 2016 τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Ηλεκτρονική αίτηση (οι υποψήφιοι αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.thyespa.uoa.gr, επιλέγουν την "Καταχώρηση αίτησης", εκτυπώνουν την αίτηση και την υποβάλλουν μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά)

2. Βιογραφικό σημείωμα

3. Δύο συστατικές επιστολές (αν είναι φοιτητές) ή βεβαίωση εργασίας (αν είναι μέλη διδακτικού προσωπικού)

4. Φωτοτυπία του διαβατηρίου τους ή της ταυτότητάς τους (για όσους προέρχονται από χώρα-μέλος της Ε.Ε.)

5. Μία φωτογραφία

στη διεύθυνση:

Γραμματεία ΘΥΕΣΠΑ
Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Πανεπιστημιούπολη, 157 84 Ζωγράφου
ΕΛΛΑΣ

Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων από την αρμόδια Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αποσταλούν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα μέχρι 13/5/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του ΘΥΕΣΠΑ www.thyespa.uoa.gr

Η Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook
FlickrYouTubePinterest
TwitterRSSGoogle+Foursquare

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Eλληνικές εισαγωγές

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση