Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
greek spanish
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη arrow Νέα arrow Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδα

Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδα

Τρίτη, 03 Μάρτιος 2015

Το Κέντρο Βυζαντινών Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών  της Γρανάδα, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες διδασκαλίας και διάδοσης των Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών στην Ισπανία, αλλά και γενικότερα, σε όλο τον ισπανόφωνο κόσμο. Από το 1998 που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους, έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα σεμινάρια, προγράμματα σπουδών και κάθε είδους εκδηλώσεις προβολής του βυζαντινού και ελληνικού πολιτισμού. Έχει επιμορφώσει εκατοντάδες μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές, έχει μεταφράσει και εκδώσει στην ισπανική εκατοντάδες βιβλία και μελέτες της ελληνικής γραμματείας. ‘Έχει μία εξειδικευμένη Βιβλιοθήκη διαθέσιμη για την ερευνητική κοινότητα. Στην Επιτροπή Διοίκησής του συμμετέχει η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ισπανία, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ισπανία, το Παν/μιο της Γρανάδας, η Επιτροπή Πολιτισμού της τοπικής Κυβέρνησης της Ανδαλουσίας και ο Δήμος της Adra (η αρχαία Άβδηρα). Το Κέντρο λειτουργεί στο πλαίσιο του Παν/μίου της Γρανάδα, ενώ έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με το Παν/μιο της Κύπρου και το Δημοκρίτειο Παν/μιο.

Πρόσφατα, στο πλαίσιο της εκδοτικής του δραστηριότητας,  το Κέντρο παρέχει στην ηλεκτρονική του σελίδα (http://centrodeestudiosbnch.com/es) τη δυνατότητα μελέτης των παρακάτω  ψηφιακών εκδόσεων, μεταφρασμένα για πρώτη φορά στην ισπανική γλώσσα:

Πηγές και ντοκουμέντα
«Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως» του Σπυρίδωνα Τρικούπη.
http://www.centrodeestudiosbnch.com/es/pagina/511

Βιβλιοθήκη Νεοελλήνων Συγγραφέων

Κώστας Βάρναλης. Η αληθινή απολογία του Σωκράτη
Ανδρέας Καρκαβίτσας. Ο ζητιάνος
Γιάννης Ρίτσος. Ανθολογία ποιητικών έργων
http://www.centrodeestudiosbnch.com/es/pagina/518

Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών

«Τα τρία αινίγματα της πασσοπούλας» σε φυλλάδιο του Κώστα Γανιού.
Από τον κόσμο της Χαλιμάς στον κόσμο του Θεάτρου Σκιών
http://www.centrodeestudiosbnch.com/es/pagina/512