Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Αρχική arrow Υπηρεσίες arrow Λοιπές Υπηρεσίες arrow Δήλωση γέννησης τέκνου (εντός γάμου)

Δήλωση γέννησης τέκνου (εντός γάμου)

Δικαιολογητικά για δήλωση γέννησης τέκνου που γεννήθηκε εντός γάμου


1) Πατήστε εδώ για: Αίτηση σύνταξης ληξιαρχικής πράξης γέννησης τέκνου εντός γάμου (χορηγείται και από το Προξενικό Γραφείο).

2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με τα ατομικά στοιχεία του τέκνου και των γονέων που έχουν τη γονική μέριμνα (Personbevis med vårdnadshavares uppgifter), χορηγείται από την Ανώτατη Διεύθυνση Εφορίας της Σουηδίας (Skatteverket).

3) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο στην Ελλάδα εγγραφής των γονέων του (ή του Έλληνα γονέα).
(Εν λόγω πιστοποιητικό μπορεί να αναζητηθεί, για λογαριασμό σας, από την Αρχή μας, κατόπιν σχετικής συνεννόησης, πριν την έλευσή σας στο Προξενικό Γραφείο).

H γέννηση δηλώνεται στο Προξενικό Γραφείο με αυτοπρόσωπη παρουσία του Έλληνα γονέα και την επίδειξη του ελληνικού διαβατηρίου του ή της ελληνικής αστυνομικής του ταυτότητας.

  • Δεν απαιτείται μετάφραση ή επικύρωση των δικαιολογητικών.

Σημεία άξια προσοχής - ειδικές περιπτώσεις:

1) Τα ληξιαρχικά γεγονότα δηλώνονται το καθένα ξεχωριστά και με τη χρονολογική σειρά που πραγματοποιήθηκαν. Σε περιπτώσεις πολυεμβρυονίας λαμβάνεται υπόψη η σειρά με την οποία γεννήθηκαν τα εν ζωή τέκνα.

2) Δεν επιτρέπεται να δηλωθούν ανήλικα τέκνα κατ΄ επιλογή και να παραλειφθούν άλλα, π.χ. να δηλωθεί το κορίτσι και να παραληφθεί το αγόρι.

3) Δεν γίνεται δεκτή δήλωση γέννησης τέκνου που έχει γεννηθεί εντός γάμου αλλά ο γάμος δεν έχει ακόμα δηλωθεί.

4) Δεν γίνονται δεκτές δηλώσεις ληξιαρχικών γεγονότων που έγιναν σε περιοχή εκτός δικαιοδοσίας Προξενικής μας Αρχής (Σουηδία).

5) Tο Προξενικό Γραφείο δεν καταχωρεί γεννήσεις τέκνων που έχουν πλέον καταστεί ενήλικες. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, για περαιτέρω ενέργειες, απευθείας, στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών.
Ιστοσελίδα: www.ypes.gr/el/eidlixypes/exyphret/
Ηλεκτρονική διεύθυνση:
Τηλέφωνα: 213152 2500 , 213152 2501, 213152 2515 , 213152 2531
Φαξ : 210322 5664
Ταχ. Διεύθυνση: Μητροπόλεως 60 Τ.Κ: 105 63 Αθήνα.

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0