Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
greek english
Αρχική arrow Η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο arrow Πολιτιστικές Σχέσεις και Ελληνική Ομογένεια

Πολιτιστικές Σχέσεις και Ελληνική Ομογένεια

Η Ελλάδα αριθμεί στο Ην. Βασίλειο περίπου 40-45.000 μόνιμα εγκατεστημένους ομογενείς, ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, με κέντρο την Αρχιεπισκοπή Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας.  Δραστηριοποιούνται 20 ελληνικοί πολιτιστικοί, φιλανθρωπικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι Στην Ελλάδα, η πολιτιστική παρουσία του Ην. Βασιλείου προωθείται κυρίως μέσω του Βρετανικού Συμβουλίου.

Στην ανώτατη εκπαίδευση υπάρχει σημαντική ελληνική παρουσία σε διδακτικό επίπεδο. Λειτουργούν επτά έδρες νεοελληνικών και βυζαντινών σπουδών στα πανεπιστήμια Cambridge, Oxford, East Anglia, Royal Holloway, Birmingham, King’s College και London School of Economics και δύο Κέντρα Ελληνικών Σπουδών σε Πανεπιστήμιο Bristol και Reading.

Η ελληνική ναυτιλιακή παρουσία και δραστηριότητα παραμένει σημαντική για την οικονομική ζωή του Ην. Βασιλείου.  Παρά την έντονη τάση μεταφοράς ναυτιλιακών γραφείων στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια, τα ευρισκόμενα σε Λονδίνο ελληνικά ναυτιλιακά γραφεία υπολογίζονται σήμερα σε 75-80.

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2012
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0