Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο

Βιογραφικό

Βιογραφικό

Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς
Πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1958) και σπούδασε Νομικά (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Διεθνές Δίκαιο (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Είναι παντρεμένος (σύζυγος Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη) και πατέρας δύο θυγατέρων.

Εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία το 1983 και, στην περίοδο 1984-2002, υπηρέτησε διαδοχικά σε θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (Τμήμα ΟΗΕ, Τμήμα Συμβουλίου της Ευρώπης και Διεύθυνση Ευρ. Ένωσης), καθώς και της Εξωτερικής Υπηρεσίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως Αναπλ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας ( ICAO ), ως Πρόξενος στο Κέηπ Τάουν, ως Α΄ Σύμβουλος στην Πρεσβεία Σόφιας.

Από το 2002 έως 2005 αποσπάσθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, όπου διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Εθελοντισμού και Προσωπικού Αγώνων και βασικό μέλος της Επιτροπής Αγώνων των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Μετά την επάνοδο στη Διπλωματική Υπηρεσία ανέλαβε Εθνικός Συντονιστής για θέματα Τρομοκρατίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στη συνέχεια δε (2005-2009) Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λος Άντζελες. Από το 2009 έως 2013 διετέλεσε Αναπλ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Τον Δεκέμβριο 2013, τοποθετήθηκε Επικεφαλής του Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, και ακολούθως (2014-2016) διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Υποθέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης στου Υπουργείου Εξωτερικών.

Από τον Αύγουστο 2016 είναι Πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο.