Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
greek english
Ανακοίνωση Η Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Προξενικό Γραφείο θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Announcement: Announcement regarding arrivals from foreign countries to Greece
Αρχική arrow Υπηρεσίες για τον πολίτη arrow Ληξιαρχικά (Γεννήσεις, Γάμοι, Διαζύγια, Θάνατοι)

Ληξιαρχικά (Γεννήσεις, Γάμοι, Διαζύγια, Θάνατοι)

Γενικές Πληροφορίες

1. Η δήλωση των ληξιαρχικών πράξεων στο προξενικό γραφείο αποτελεί το πρώτο στάδιο, έπεται η καταχώριση αυτών στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και ολοκληρώνεται στο Δήμο, στον οποίο ο Έλληνας/Ελληνίδα  διατηρεί οικογενειακή μερίδα.

2. Eναλλακτικά, η καταχώριση των πράξεων μπορεί να γίνει από τον πολίτη απευθείας στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών (πλην των περιπτώσεων γέννησης τέκνου εκτός γάμου από Έλληνα πατέρα και αλλοδαπή μητέρα) ή από τρίτο πρόσωπο εφοδιασμένο με ειδικό ληξιαρχικό πληρεξούσιo.

3. Το Προξενικό Γραφείο Λονδίνου είναι αρμόδιο για την καταχώρηση γεγονότων (γεννήσεων, γάμων, θανάτων) που έλαβαν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο. Εάν τα γεγονότα αυτά έγιναν σε άλλες χώρες, θα πρέπει να αποταθείτε στις ελληνικές Προξενικές Αρχές στις χώρες αυτές ή απευθείας στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών.