Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
greek english
Ανακοίνωση Η Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Προξενικό Γραφείο θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Announcement: Announcement regarding arrivals from foreign countries to Greece

Στρατολογία

Όλοι οι Έλληνες πολίτες, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, οφείλουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Έλληνες πολίτες που ζουν εκτός Ελλάδας έχουν δικαίωμα να πάρουν αναβολή κατάταξης, η οποία διαρκεί μέχρι το 45ο έτος της ηλικίας τους. Η αναβολή χορηγείται με το πιστοποιητικό μονίμου κατοίκου εξωτερικού, το οποίο εκδίδεται μόνο από τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται μόνο μία φορά και όχι κάθε χρόνο. Στην περίπτωση εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας για χρόνο μεταγενέστερο της έκδοσης του πιστοποιητικού ή μετέπειτα ανανέωσης του διαβατηρίου, εφόσον ζητηθεί, είναι δυνατή έκδοση νέου πιστοποιητικού για το επιπρόσθετο χρονικό διάστημα (προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, όπως αναφέρονται).

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις αναφορικά με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.stratologia.gr, η οποία ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις εξελίξεις της στρατολογικής νομοθεσίας και μέσω της οποίας, ως κάτοχοι στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (φορολογικά στοιχεία), υπάρχει η δυνατότητα ο ενδιαφερόμενος να αναζητήσει το σημείωμα κατάταξης που τον αφορά.

Παρακαλείσθε όπως κλείνετε ραντεβού μόνο για διεκπεραίωση στρατολογικής υπόθεσής σας και όχι για να θέσετε απορίες ή ερωτήσεις. Επίσης την ημέρα πραγματοποίησης  του ραντεβού θα πρέπει να προσέρχεστε, έχοντας στην κατοχή σας φωτοαντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών .

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτησή μπορείτε να απευθύνεστε με μήνυμά  στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Στρατολογικού Τμήματος του Προξενικού Γραφείου mil.lon@mfa.gr.