Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Ανακοίνωση: Το Προξενικό γραφείο στο Λονδίνο και οι Άμισθες Προξενικές Αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, για τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow ‘Εκθεση με θέμα τη φιλία του Ελευθέριου Βενιζέλου με τον David Lloyd George

‘Εκθεση με θέμα τη φιλία του Ελευθέριου Βενιζέλου με τον David Lloyd George

Reception
Η προσωπική φιλία του Ελευθερίου Βενιζέλου με τον David Lloyd George, κατά την περίοδο 1912-1936, ήταν το θέμα της έκθεσης που παρουσιάστηκε στην πρεσβευτικη Κατοικία του του Λονδίνου, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλου στη βρετανική πρωτεύουσα.  Η έκθεση οργανώθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία στη Μεγάλη Βρετανία, με υλικό από τα αρχεία του Βρετανικού Κοινοβουλίου και του Μουσείου Μπενάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων Timothy Boswell,  ο Πρέσβυς του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα κ. John Kittmer, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας Αλέξανδρος Ζήνων, ο Γ.Γ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος, ο Επιτελάρχης της Βασίλισας για το Διπλωματικό Σώμα, εκπρόσωποι του Foreign Office, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Σωματείων της Μεγάλης Βρετανίας κ. Πήτερ Δρουσιώτης, εκπρόσωποι Ελληνικών και Κυπριακών Συλλόγων, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του εδώ Εφοπλιστικού Committee, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου του Λονδίνου, εκπρόσωποι βρετανικών δεξαμενών σκέψης, έλληνες και βρετανοί δημοσιογράφοι.

Στην ομιλία του ο Υπουργός κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρατήρησε ότι η διαχρονική φιλία των δύο κορυφαίων πολιτικών καταδεικνύει τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών και πως Έλληνες και Βρετανοί δεν ξεχνούν ποτέ αυτούς που στάθηκαν δίπλα τους.

Ο Λόρδος Boswell τόνισε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές αξίες και τρέφουν αμοιβαίο σεβασμό.

Ο Πρέσβυς κ. Κωνσταντίνος Μπίκας είπε ότι η ιδέα γεννήθηκε όταν κατά επίσκεψή του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, ο Λόρδος Boswell αναφέρθηκε στην πολύ στενή σχέση του πατέρα του με τον Lloyd George και στη γνώση του για την παράδοση μέρους του προσωπικού αρχείου του βρετανού πολιτικού από τον πατέρα του στα Αρχεία του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Την ευθύνη για την ιστορική έρευνα και της επιμέλεια της παρουσίασης είχε η Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής – Σύμβουλος κα Βικτώρια Σολομωνίδου.

Η έκθεση θα χρησιμοποιηθεί για τις εκδηλώσεις του 2014 στη Μ. Βρετανία για τα εκατό χρόνια από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε την Έκθεση
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2013
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0