Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Ανακοίνωση: Το Προξενικό γραφείο στο Λονδίνο και οι Άμισθες Προξενικές Αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, για τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow Επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη στην Ελληνορθόδoξη Κοινότητα του Leeds

Επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη στην Ελληνορθόδoξη Κοινότητα του Leeds

Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2015

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 επισκέφτηκαν την Ελληνορθόδoξη Κοινότητα του Leeds ο Έλληνας Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί την πρώτη κοινή επίσκεψη στο Leeds αξιωματούχων των 2 χωρών.

Οι δύο Πρέσβεις εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Leeds Δρ Χατζηχαρίτου τους καλωσόρισε και εξέφρασε την χαρά όλων των Ελλήνων και Κυπρίων της περιοχής για την επίσκεψη τους. Σύντομες ομιλίες απηύθυναν, επίσης, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Leeds κ.  Νάσλας καθώς και ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου κ. Κυριάκου.

Ο Έλληνας Πρέσβης  ευχαρίστησε για την πρόσκληση να επισκεφτεί το Leeds ενώ αναφερόμενος στην παρουσία των Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο τόνισε  μεταξύ άλλων,  την σημασία της συμμετοχής των ομογενών στα κοινά της χώρας όπου διαβιούν τονίζοντας ότι  είναι χρήσιμο για τον Ελληνισμό να λαμβάνουν οι ομογενείς μέρος στις εκλογές και να επηρεάζουν τη ροή των πολιτικών πραγμάτων. Ο  Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ. Ευρυβιάδης τόνισε την χαρά του που επισκέπτεται το Leeds για δεύτερη φορά και προέτρεψε κι αυτός τα μέλη της κοινότητας να εμπλακούν στα κοινά με όποιο τρόπο μπορούν. Τόνισε επίσης τον ενωτικό ρόλο της εκκλησίας στις Ελληνικές παροικίες όπου Ελλαδίτες και Κύπριοι αποτελούν ένα σώμα με κοινές ρίζες.

Τα παιδιά του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας καλωσόρισαν τους δύο Πρέσβεις με τον δικό τους τρόπο, ενώ με την προβολή σύντομου βίντεο τους έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την καθημερινότητά τους στο Ελληνικό σχολείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Leeds.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0