Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδας στο Εδιμβούργο

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδας στο Εδιμβούργο

Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2014

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδας στο Εδιμβούργο

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπίκας επισκέφθηκε το Εδιμβούργο της Σκωτίας στις 5 και 6 Μαρτίου.

Ο Έλληνας Πρέσβης συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Σκωτικού Κοινοβουλίου κα Tricia Marwick , απηύθυνε ομιλία στην  Επιτροπή Ευρωπαικών και Εξωτερικών Υποθέσεων του Σκωτικού Κοινοβουλίου, κατά την οποία παρουσίασε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας και απάντησε σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής αναφορικά. Παρακολούθησε τις εργασίες της Όλομέλειας του Σκωτικού Κοινοβουλίου ενώ, στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα εργασίας με την συμμετοχή των Προξένων των κρατών –μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Εδιμβούργο.

Προς τιμήν της Ελληνικής Προεδρίας, παρατέθηκε δεξίωση από την Υπουργό Πολιτισμού και Εξωτερικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης στης Σκωτίας  κα Hyslop και την Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων του Σκωτικού Κοινοβουλίου κα McKelvie, στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Ελληνισμού της Σκωτίας και Βουλευτές του Σκωτικού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εδιμβούργο, ο κ. Μπίκας είχε συνεργασία με την Επίτιμη Γενική Πρόξενο στο Εδιμβούργο κα Πλεύρη. Συναντήθηκε, επίσης, με τον Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ της Ορθόδοξης  Ενορίας Αγ. Ανδρέα του Εδιμβούργου.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0